Si vols col·laborar

Al Cercle Gerrymandering vivim en un Call for Papers permanent. Des de la nostra fundació hem volgut ser un altaveu per a l’anàlisi política argumentada des de la perspectiva de les ciències socials (sí, som així de pretenciosos). Per aquest motiu, a banda dels editors i editores, gairebé una trentena de persones han escrit ja al bloc. I fer créixer el Cercle continua sent un dels nostres objectius.

Per tant, celebrarem rebre qualsevol proposta de col·laboració que s’adeqüi als interessos i la perspectiva d’aquest bloc (esperem que quedi clar llegint-lo, perquè tindríem un problema greu si haguéssim d’escriure-ho). I si obté el vist-i-plau del comitè editorial, estarem encantats de publicar-lo i donar-li la mateixa difusió que li donem a la resta d’articles del Cercle.

Però per evitar que uns i altres hi invertim més temps del que seria raonable, ens permetem suggerir uns termes per a la col·laboració:

  • Tots els articles del Cercle són en català. Així que si ens l’envies en català, oli en un llum. Però si et sents més còmode escrivint en castellà, anglès, francès o italià, no et preocupis: envia’ns-ho i nosaltres te’l traduirem (manualment, no amb Google Translate).
  • Agrairíem que l’arxiu de la col·laboració fos en algun format de text convencional, tipus word. I si hi ha d’haver gràfiques o taules adjuntes, qualsevol format d’imatge dels més habituals ens servirà (jpg, png…). Qualsevol cosa que superi això ens obligarà a recórrer a l’auxili de la Laia Marqués.
  • Orientativament, la llargària de l’article no hauria de superar les 1.100 paraules (si fa o no fa, un parell de pàgines de word amb un cos de lletra normal). Sí, els articles dels editors acostumen a ser més llargs, però algun privilegi hauríem de tenir.
  • A tots ens agrada pontificar, però volem evitar que el Cercle es converteixi en una barra de bar. Així que hauràs d’esforçar-te en dissimular la teva opinió entre referències a estudis seriosos, papers acadèmics, articles de premsa, llibres o altres articles de la blogosfera. El Cercle rebutjarà aquells articles que continguin arguments assertius sense cap tipus de suport referencial (o sigui, no acceptarem articles sense enllaços)
  • No cal que l’article tingui títol ni fotografia editorial. Pots suggerir-nos-en, tant una cosa com l’altra, però el més probable és que els acabem canviant. I en això els editors no tenim cap privilegi: amb els nostres també passa.
  • Només acceptarem propostes de col·laboració inèdites. Si tens un blog personal o vols publicar el teu article en altres llocs d’internet sense interès comercial, ets lliure de fer-ho. Només et demanarem, com a cortesia, que esperis per fer-ho a que el teu article ja no ocupi algun dels vuit llocs destacats de la portada del Cercle.
  • Per últim, al teu article li aplicarà, com a tots els que es publiquen al Cercle, la nostra llicència Creative Commons. I, en conseqüència, les condicions que s’expliquen a l’apartat Si ens vols citar si arriba el moment en que un mitjà de comunicació s’interessa per fer-se’n ressò.

Envia’ns les teves propostes de col·laboració al nostre correu electrònic. Mai en sobren.

Uneix-te al Cercle!

No hi ha comentaris

Sigues el primer en fer un comentari.

Fes un comentari