La campanya britànica de maig

11Election-2015

Tot i que hi ha qui considera que estudiar un doctorat en comportament electoral a la Gran Bretanya no et converteix automàticament en expert en eleccions britàniques, aquesta no és l’opinió de l’equip editorial de la revista Beerdeberg. Per això van encarregar a la Berta un article sobre les eleccions que estan al tombar de la cantonada. Una nova ocasió per a que la Berta demostri la seva prudència: ja no és nomes que ella no gosi fer prediccions, és que ara fins i tot busca l’escalf de la comunitat acadèmica per justificar per què no en fa. Però si us preocupa alguna cosa més que fer apostes sobre el resultat, l’article és molt útil per conèixer els grans temes de campanya i les incògnites que s’aniran resolent al llarg de les properes setmanes.

La principal dificultad para predecir el resultado sale de dos fuentes: las ajustadas predicciones de les encuestas actuales y el sistema electoral del país. Con un sistema first-past-the-post, no sólo se debe predecir qué porcentaje de voto va a conseguir cada partido, también como se van a repartir estos votos y como esto afectará al resultado final. La gran mayoría de las encuestas se hacen a escala nacional, así que saber cómo esto se traduce en escaños es complicado. Existen algunas excepciones, como las encuestas a circunscripciones de Lord Ashcroft. Pero ningún proyecto tiene una muestra que permita predecir el resultado de las 650 circunscripciones.

Existen, evidentemente, modelos estadísticos que ayudan a predecir como los cambios en intención de voto se traducen en cambios en las circunscripciones. No obstante estos modelos se basan en características que afectaban a las distintas circunscripciones en el pasado. Y la situación política del país parece estar cambiando por lo que nadie puede estar seguro que los modelos antiguos sigan funcionando. El hecho de que el gobierno actual este formado por una coalición entre dos partidos en directa competición en muchas circunscripciones, la aparición en escena con fuerza de partidos como el UKIP, el SNP y quizá los verdes hacen dudar de que los modelos del pasado sigan funcionando.

Podeu llegir la resta de l’article aquí.

Fotografia: THEFEDERALIST.COM

Barcelona, 1986. Politòloga. En el meu CV l’apartat d’educació ocupa força més que el d’experiència laboral, cosa que el meu compte corrent nota. Encara que mai he tingut vocació de res, gaudeixo molt del que he acabat fent. M’interessa el comportament i l’opinió pública, i crec sincerament que són el meu futur i el de la política, per ordre d’importància. Què voleu que us digui, qui no es consola és perquè no vol. A Anglaterra hi estic aprenent moltes coses, però encara no aixeco el dit petit per beure te ni entenc el seu humor. @bpberta

No hi ha comentaris

Sigues el primer en fer un comentari.

Fes un comentari