“Promesas Electorales”, el primer certamen iberoamericà en campanyes electorals

PromesasElectoralesGenerator

Quantes vegades, veient un partit de futbol, no has exclamat irat que aquell gol que inexplicablement ha fallat el Bojan de torn el marcaries amb els ulls tancats i una cama lligada a l’esquena? O, contemplant un quadre absurd venut per un preu impúdic, no has pogut evitar dir que això ho pintaria el teu fill de quatre anys? I segur que durant una campanya electoral t’has sentit tractat com un nen petit i has sospitat que un mico amb una Olivetti seria capaç de dissenyar una campanya política millor. Bé, lamentem comunicar-te que si no canvien massa les coses no podràs, en aquesta vida, jugar al Barça o exposar al MOMA, però, ei!, això de les campanyes electorals potser sí que té solució.

Si creus que les campanyes electorals poden ser millors i que ets tu qui és capaç de millorar-les, els amics de Beers & Politics i Archivo Electoral (Xavier Peytibi, Fran Parodi i Juanvi Izquierdo) t’ofereixen la possibilitat de demostrar-ho al món. Almenys al món de parla hispana. Han organitzat el Primer Certamen Iberoamericano en Campañas Electorales “Promesas Electorales”, una iniciativa internacional que posa a l’abast de tothom (politòlegs, professionals del sector o simplement aficionats, quan diem tothom és tothom) la possibilitat de posar a prova la seva capacitat per dissenyar una campanya electoral.

Competeix, sol o en equip, en una o més d’una de les categories del concurs (en línea, ràdio, gràfica, audiovisual, noves iniciatives, grassroots, projecció personal del candidat, míting i debat i territorial) contra altres apassionats de la comunicació política d’arreu. Les campanyes proposades seran votades per un jurat que, més que democràtic, és censatari: més de quaranta destacats professionals iberoamericans amb centenars de campanyes electorals (fetes o analitzades) a les seves esquenes… i l’Edgar i el Carles (sospitem que ha sigut l’única manera que han trobat els organitzadors d’evitar que enviïn les seves idees delirants a Promesas Electorales).

Tens fins el dia 25 d’aquest mes per inscriure-t’hi, si és que no ho has fet ja (cosa que et recomanem encaridament). Aquell dia rebràs el briefing de les categories en què participis i, a mitjans de maig, hauràs d’entregar les teves propostes, que seran sotmeses, anònimament, al judici dels jurats. I el 15 de juny es faran públics no només els guanyadors de cada categoria i el vencedor global, sinó també tots els treballs presentats, amb nom i cognoms.

És una iniciativa brillant per intentar obrir una escletxa en un món, el del màrqueting electoral, sovint massa hermètic i autorreferencial. Posa a prova els teus coneixements i, de retruc, posa a prova els rendiments d’una indústria molt qüestionada (i amb raó la majoria de les vegades). Demostra’ns que hi ha una manera millor de fer les coses. Promesas Electorales servirà, segur, per donar a conèixer al món en general, i a empreses, institucions i partits, en particular, el talent de les noves generacions de consultors polítics (s’hi dediquin ja o encara no) i, esperem-ho, per crear comunitat entre professionals d’arreu.

Fotografia: BOCATADENATA

Fes un comentari

Fes un comentari